Kika in i vårt sovrum

Kom precis in från en lite blåsig lunch men ändå ute i solen med lite våfflor. Det är ju VÅFFELDAGEN idag, så våfflor var ett måste. 
 
Tänkte att ni skulle få kika in lite i vårt sovrum idag. 
Eftersom vårt sovrum ligger i den gamla delen av vårt hus så är planen framöver att riva upp golv, förstärka grunden, lägga golvvärme, slå upp innertaket och ha öppet upp till nock. Men fram tills dess måste vi ju få ha det lite mysigt. 
Vårt sovrum är sommarstugans gamla vardagsrum och kök. Med vitt trägolv och vita träväggar är det stort och luftigt. Men det kändes inte så mysigt. Så vi sa som så att vi måste kunna få till det lite mer ombonat för inte allt för stor peng. 
 
Vi kom fram till att faktiskt minska rummet en aning med att sätta upp en fondvägg bakom sängen. Briljant ide. Bakom den här väggen har vi hyllor där vi förvarar allt som vi inte vill ha framme. Ibland hänger också tvätten på tork där bakom. 
Självklart så fastnade jag för en tapet som inte var den billigaste och det är väl tokigt att lägga ned så mycket pengar på en vägg som inom något/några år kommer att rivas ned då allt ska renoveras, men har man blivit kär i en tapet så finns det ju inget annat alternativ, eller hur?
 
 
Och visst är den snygg. Som ett stort konsverk på 3x2.5m. 
 
 
 
Här ser ni fondväggen lite bättre. Nu har ju vi en liten walk in closet men annars är ju den här lösningen perfekt för att ha kläder bakom. 
 
 
 
På bambustegen hänger våra värmekuddar som är så snygga och som vi fått i present av min svägerska som är så händig. Tavlor eller någon hylla ska väl upp bredvid bambustegen. Måste suga på den karamellen ett tag.
 
 
 
Här är det gamla "spritskåpet", ha ha. Ja inbyggt i väggen med lucka med lås förvarades alkohol här förut. Ganska rolig detalj. Tyvärr hade luckan blivit ful och behovet av att gömma alkohol har vi ju inte, så det fick bli som en liten inbyggd hylla nu istället. Där har jag den här underbara bilden som min fotograf till bror tagit och lite ljus under den. 
 
 
 
Byrån lyckades vi faktiskt haffa åt oss innan den hamnade på tippen för många år sen från ett par som ville göra sig av med allt gammalt och köpa nytt. Själv älskar jag gamla möbler och blandar gärna gammalt och nytt. Fast i ärlighetens namn så tror jag att den här byrån har gjort sitt i vårt hem snart och får flytta till någon annan. Den är lite för romantisk och lantlig för att passa in hos oss nu. Men jag och mannen är nog lite oense om det just nu. Men jag brukar vinna, ha ha. 
 
 
 
Och vad är det här? Jo trappen upp till vår lilla walk in closet. 
Det här var tidigare ett litet sovrum med ingång från hallen utanför vårt sovrum. Nu har vi stängt igen där och gjort en öppning från vårt sovrum istället och blivit en plats för klädförvaring. 
Eftersom det är nivåskillnad på det rummet så behövs en trapp och vad är snyggare än corten? Tycker det var lite annorlunda och roligare än en vanlig trapp från typ Bauhaus. Vi ringde en plåtslagare och han fixade till två trappsteg. Vi har en cortentrapp upp till vårt badrum som också ligger på en annan nivå än övriga huset. 
 
Vi är som sagt inte färdiga och ska så småningom riva allt, men det här funkar alldeles utmärkt nu och vi trivs.
Tänk vilken skillnad från vårt sovrum i stan, där vi nästan fick hoppa upp i sängen direkt från dörrposten. Här har vi det ljus och rymligt, med en stor altandörr ut mot altanen. Dessutom är det superlyxigt att varje kväll kunna hoppa ned i spa´t som står precis utanför altandörrarna från sovrummet. När man ligger där, tittar på stjärnorna och då och då även sippar på ett glas bubbel då undrar man varför man inte bott här på landet i hela sitt liv. 
Ha nu en underbar dag och glöm inte att äta lite våfflor
Taggar: bambu, corten, fotokonst, landet, livet på landet, photowall, renovering, sovrum, tapet, trapp, värmekudde, våfflor, walkincloset;

Lite tips på vad man kan göra under Corona tider? Hobby tips sökes.

Det är en märklig, ledsam och otäck situation vi nu befinner oss i. Jag hoppas att ni alla mår bra, under omständigheterna. 
Även om nu inte hela Sverige satts i karantän så tror jag att de flesta håller sig hemma och även om det inte varit under så lång tid så är vi nog många som känner oss en aning rastlösa och kanske ensamma. 
 
Jag har tur som har så många fina vänner och vi håller kontakten faktiskt lite oftare nu än tidigare. Idag tex så var vi några stycken som tog oss en facetime-frukost tillsammans. Mysigt. Man får umgås på de sätt man kan. Kanske blir det en fredagsskål ala facetime?
 
Här hemma har jag tiden och faktiskt lusten till att städa och fixa till det lite extra mysigt. Idag har jag sett till att varje rum har fått sin bukett med snittblommor till exempel. Man blir så glad när man kommer in i ett rum med blommor och det ger lite extra vårkänslor. Man blir glad helt enkelt. 
 
Jag tänker på dem som befinner sig i riskgrupperna och speciellt de äldre och ensamma. Vi får inte glömma bort dem, utan ringa och pusha varje dag. Ett samtal tar så lite tid, men betyder så mycket. 
 
Nu när man inte kan leva på som vanligt så finns det tid över till annat. Jag som varit världens sämsta bullmamma, har plötsligt börjat ägna mig åt att baka. Det är ju riktigt kul. Risk finns väl dock att man går upp några kilon under den här tiden. Man får se till att röra på sig lite mer, att ta en promenad har man ju tid till.
 
Dock känner jag för första gången i livet att jag saknar en hobby. Önskar att jag var duktig på att måla, sy, sticka, dreja eller skapa något fint. Jag lovar att jag har testat det mesta, men kommit fram till att jag uppskattar vad andra gör men att verken jag eller någon annan skulle uppskatta det jag skapar. Jag har helt enkelt inte fallenhet för det. Jag tror mig ha ett konstnärligt öga, älskar andras skapande - mina ögon är gjorda för allt skapande men inget annat på min kropp helt enkelt. Sorgligt men sant. 
Dock har jag inte provat på origami.
(foto lånat från Panduro)
Jag ska testa, hur svårt kan det vara att vika papper? Jag vill också skapa vackra stjärnor att hänga i tak och på väggar. Googla origami, sök på instagram, sök bland bloggar. Hjälp vad fina saker människor gör med bara lite papper. Jag ska som sagt testa och lovar att återkomma med resultat om ni lovar att inte skratta - risken är stor att ni omöjligt tror på att en vuxen människa med fungerande ögon och händer kan lyckas skapa något så illa. 
Prova ni med eller kom med andra tips på vad man kan skaffa sig för en hobby.
Kram på er 
 
 
 
 

Nybakat till frulle på 10 minuter

Helg och solen skiner. Så mysigt. 
Extra mysigt är det att dottern är hos oss den här helgen. 
På vardagar brukar det bli ganska trist frukost för vår del - fil o flingor eller knäckemacka. 
Men på helgen då måste man få lyxa till det och vad är lyxigare än nybakade frallor?

(null)


Jag har hittat ett recept som går så snabbt och med bara 5 ingredienser som jag tror de flesta har hemma i skafferiet. 

(null)


5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2.5 dl mjölk 
0.5 dl olivolja. 

Börja med att sätt ugnen på 225-250 grader. 
Blanda ihop de torra ingredienserna o sen i med de våta. Blanda och forma den till ca 10 småfrallor och in i ugnen. 
Efter ca 10-12 min har du nybakat bröd till frukost. Enkelt, snabbt och gott. 
Taggar: baka frallor recept;