Kika in i vårt sovrum

Kom precis in från en lite blåsig lunch men ändå ute i solen med lite våfflor. Det är ju VÅFFELDAGEN idag, så våfflor var ett måste. 
 
Tänkte att ni skulle få kika in lite i vårt sovrum idag. 
Eftersom vårt sovrum ligger i den gamla delen av vårt hus så är planen framöver att riva upp golv, förstärka grunden, lägga golvvärme, slå upp innertaket och ha öppet upp till nock. Men fram tills dess måste vi ju få ha det lite mysigt. 
Vårt sovrum är sommarstugans gamla vardagsrum och kök. Med vitt trägolv och vita träväggar är det stort och luftigt. Men det kändes inte så mysigt. Så vi sa som så att vi måste kunna få till det lite mer ombonat för inte allt för stor peng. 
 
Vi kom fram till att faktiskt minska rummet en aning med att sätta upp en fondvägg bakom sängen. Briljant ide. Bakom den här väggen har vi hyllor där vi förvarar allt som vi inte vill ha framme. Ibland hänger också tvätten på tork där bakom. 
Självklart så fastnade jag för en tapet som inte var den billigaste och det är väl tokigt att lägga ned så mycket pengar på en vägg som inom något/några år kommer att rivas ned då allt ska renoveras, men har man blivit kär i en tapet så finns det ju inget annat alternativ, eller hur?
 
 
Och visst är den snygg. Som ett stort konsverk på 3x2.5m. 
 
 
 
Här ser ni fondväggen lite bättre. Nu har ju vi en liten walk in closet men annars är ju den här lösningen perfekt för att ha kläder bakom. 
 
 
 
På bambustegen hänger våra värmekuddar som är så snygga och som vi fått i present av min svägerska som är så händig. Tavlor eller någon hylla ska väl upp bredvid bambustegen. Måste suga på den karamellen ett tag.
 
 
 
Här är det gamla "spritskåpet", ha ha. Ja inbyggt i väggen med lucka med lås förvarades alkohol här förut. Ganska rolig detalj. Tyvärr hade luckan blivit ful och behovet av att gömma alkohol har vi ju inte, så det fick bli som en liten inbyggd hylla nu istället. Där har jag den här underbara bilden som min fotograf till bror tagit och lite ljus under den. 
 
 
 
Byrån lyckades vi faktiskt haffa åt oss innan den hamnade på tippen för många år sen från ett par som ville göra sig av med allt gammalt och köpa nytt. Själv älskar jag gamla möbler och blandar gärna gammalt och nytt. Fast i ärlighetens namn så tror jag att den här byrån har gjort sitt i vårt hem snart och får flytta till någon annan. Den är lite för romantisk och lantlig för att passa in hos oss nu. Men jag och mannen är nog lite oense om det just nu. Men jag brukar vinna, ha ha. 
 
 
 
Och vad är det här? Jo trappen upp till vår lilla walk in closet. 
Det här var tidigare ett litet sovrum med ingång från hallen utanför vårt sovrum. Nu har vi stängt igen där och gjort en öppning från vårt sovrum istället och blivit en plats för klädförvaring. 
Eftersom det är nivåskillnad på det rummet så behövs en trapp och vad är snyggare än corten? Tycker det var lite annorlunda och roligare än en vanlig trapp från typ Bauhaus. Vi ringde en plåtslagare och han fixade till två trappsteg. Vi har en cortentrapp upp till vårt badrum som också ligger på en annan nivå än övriga huset. 
 
Vi är som sagt inte färdiga och ska så småningom riva allt, men det här funkar alldeles utmärkt nu och vi trivs.
Tänk vilken skillnad från vårt sovrum i stan, där vi nästan fick hoppa upp i sängen direkt från dörrposten. Här har vi det ljus och rymligt, med en stor altandörr ut mot altanen. Dessutom är det superlyxigt att varje kväll kunna hoppa ned i spa´t som står precis utanför altandörrarna från sovrummet. När man ligger där, tittar på stjärnorna och då och då även sippar på ett glas bubbel då undrar man varför man inte bott här på landet i hela sitt liv. 
Ha nu en underbar dag och glöm inte att äta lite våfflor
Taggar: bambu, corten, fotokonst, landet, livet på landet, photowall, renovering, sovrum, tapet, trapp, värmekudde, våfflor, walkincloset;

Kommentera inlägget här :