Vi vågade flytta från stan till landet

Jag och min man har inte varit ensamma om att drömma oss bort från storstaden till ett liv på landet. Det känns som att de senaste åren ligger det nästan i modet att ta sitt pick och pack, fly storstaden och börja ett nytt liv på landet. Men för de flesta blir det bara en dröm om ett annat liv.
 
 
 
Vi vågade och kunde
I säkert tjugo år har vi gått på husvisningar och drömt om ett liv på landet. Vi har tittat på allt från små sommarstugor, renoveringsobjekt, bondgårdar, herrgårdar och sjötomter och det också på olika platser i Sverige. För tjugo år sedan köpte vi oss iallafall ett litet landställe, en plats att mysa på tills vi visste vad vi ville ta vägen i livet så småningom.
Så kom sen dagen då vi insåg vad vi ville och också hade möjlighet till det. Var det någonstans vi trivdes så var det ju i Solvik, där sommarhuset låg. Där mådde vi ju som bäst, så varför ta oss någon annanstans. 
 
 
Här påbörjas påbyggnaden av vårt lilla sommarhus. Så spännande.
 
 
 
Här ser ni 11 meter utbyggnad och då 2016 påbörjan av vår altan som idag är lika stor, om inte större än huset;-)
 
Rätt tid i livet
Våra barn hade blivit vuxna och vi gjorde lite omvänt och flyttade hemifrån istället för dem. De fick bo kvar i lägenheten medanns vårt pick och pack styrde ut mot landet. 
 Men innan flyttlasset gick byggde vi alltså till vårt landställe med ca 80-90 kvm. Den gamla delen flyttade vi lite väggar i och gjorde om till 3 sovrum, en hall och en walk in closet. Den nya delen fick bli ett badrum och en stor öppen planlösning med kök och vardagsrum. 
Så roligt att få rita och bestämma själv hur vi ville bo. Och som vi hade längtat efter stora öppna ytor med plats för många gäster.
Vi valde också att ha stora glaspartier ut ot kommande altan för att få det ljust och mysigt. 
 Byggarna jobbade snabbt, de fick bo i huset undertiden och mindre än   ett halvår senare var det klart.
 
Sommaren 2016 påbörjades också poolbygget
 
Klart o klart är väl kanske att ta i
Vi valde nämligen att färdigställa insidan själva förutom innertaket. Billigare så, men också så mycket roligare att sätta sin egna prägel helt och hållet. Vi bor nu i vårt drömhus som faktiskt har många år kvar innan det blir som vi vill, men det funkar prima och vi glädjs åt alla projekt som vi har framför oss. Det är lite det som vi tycker är charmen med att flytta ut till landet, att kunna fixa, planera och dona själva och skapa det som kanske en dag blir perfekt - i vårt tycke. 
Vi ska göra om den gamla delen helt och hållet, hela trädgården behöver fixas till, en infart och framsidan på tomt ska göras, ett utekök ska byggas och ev kommer ett uterum så småningom. Och jo ett till badrum, ett större med lite spakänsla ligger också på önskelistan. 
Så jag hoppas att ni är nyfikna och vill följa med vår resa. 
 
Kök, matplats och vardagsrum är helt klart och precis så som vi vill ha det. 
 
Facit - ett år på landet
Man kan väl säga att det är i ganska exakt ett år vi nu bott heltid här ute på landet och vi älskar det. Älskar att ha nära till skog och vatten. Älskar att upptäcka allt som finns häromkring i Sörmland, det finns många fina gårdar och inredningsbutiker vill jag lova. 
Att varje dag få gå i skogen med hunden istället för att besöka hundgårdar i stan är lovely för både oss och Svea(vår grand danois). 
Att göra qi gongen vid glaspartierna och se ut på naturen är inte så tokigt, inte heller sommartid att göra den på altanen och höra fåglarna kvittra. 
Att varje kväll kunna ta ett dopp i spa't och spana in stjärnhimmeln - det är lyx.
 
Är man van sen att ha bott i lägenhet med minst ett bad om dagen, så är ju ett spa nästan ett måste..
 
Här har vi provsovit i ett av gästrummen som inte är färdigt men ändå, inte så tokigt 
 
Men....
Bara att konstatera att ett liv på landet också kan vara alldeles för lugnt och tyst. En rastlös stadsbo som jag behöver se människor och uppleva nya platser, så jag är så glad för att vi lyckas få hit nära och kära på middagar året runt och att min man är lika levnadstörstig och rastlös som jag så att det blir en hel del resor och utflykter - annars vete attans om ett liv på landet vore något för mig. 
 
 
Nu vill man att sommaren ska komma, vill så gärna ta ett dopp
Taggar: bygga hus, flytta, husbygge, lantliv, livet på landet, pool, spa, tillbyggnad;

Kommentera inlägget här :